Τρίτη 2 Απριλίου 2013

Ανακοινώσεις Συλλόγου Γυναικών Θρακομακεδόνων


Δραστηριότητες

Ύστερα από συστηματικές και αλλεπάλληλες προσπάθειες του Συλλόγου Γυναικών,  καταφέραμε να απομακρυνθούν τα μπάζα και τα σκουπίδια από το νεοαναγειρόμενο Δημοτικό  Κτίριο στην πλατεία Θρακομακεδόνων και να μας διαθέσει ο Δήμαρχος  κλιματιστικό μηχάνημα στο Πνευματικό  για τον οποίο  και  τον ευχαριστούμε .


Tσικνοπέμπτη
Σήμερα που η χώρα μας περνά δύσκολες ώρες  και ο ελληνικός λαός δοκιμάζεται εμείς  οι Γυναίκες,  δεν κλείνουμε τα μάτια μας  στα προβλήματα, αντίθετα, αγωνιζόμαστε γι’ αυτά, αλλά    μια τέτοια μέρα όπως η Τσικνοπέμπτη  δικαιούμασταν να διασκεδάσουμε παραδοσιακά τιμώντας τα ήθη και τα έθιμά μας. O   Σύλλογος Γυναικών Θρακομακεδόνων γιόρτασε και φέτος  με  ιδιαίτερο κέφι  όπως κάθε χρόνο τη Τσικνοπέμπτη, στο Πνευματικό Κέντρο Θρακομακεδόνων. Ο  μπουφές μας  πλούσιος ,το κρασί και το κέφι  άφθονα. Σύμφωνα με τα λεγόμενα των φίλων μας  η διοργάνωση άψογη. H ορχήστρα με πλούσιο ρεπερτόριο παρέσυρε  ευχάριστα τους φίλους μας στο ρυθμό  του καρναβαλιού. Ευχάριστη νότα το Χορευτικό του Συλλόγου που με το δάσκαλό τους τον κ.Σταμάτη  Βλάχο μας χάρισαν παραδοσιακούς  αποκριάτικους χορούς αλλά και οι μικροί μας φίλοι από το   παιδικό τμήμα latin με τη δασκάλα τους κ, Μουδήλου μας κατέπληξαν ευχάριστα.   Εμείς,το  Δ. Σ του Συλλόγου  ευχαριστούμε θερμά όλους τους φίλους μας  που βρέθηκαν κοντά  μας, γλέντησαν και  βοήθησαν ο καθένας με το δικό του τρόπο  στην επιτυχία της βραδιάς.

Ευχαριστούμε  θερμά , το “Δίκτυο Συνεργαζόμενων Επιχειρήσεων του Επαγγελματικού Οδηγού Αχαρνών”, το Ζαχαροπλαστείο  “Αχαρναϊκό”, τις ασφάλειες  “Ποθητού-Σεργιαννή”, τη σχολή χορού “Grease”, τα κομμωτήρια “ Γιάννη Διαμαντάτου”, “την Πίτα του Παππού”,                                                                       την εταιρεία “ Galerie de Beaute”, Ανθοπωλείο “ Κήπος  ”, το super market “Σκλαβενίτης” για την πολύτιμη βοήθειά τους στη γιορτή της Τσικνοπέμπτης και στην εκδήλωση μας για να τιμήσουμε την Ημέρα της Γυναίκας.


Ημέρα Γυναίκας
H  8 του Μάρτη 2013 βρίσκει τη χώρα μας βυθισμένη σε μία πρωτοφανή οικονομική κρίση που καταργεί τα κεκτημένα με αγώνες ,θεμελιώδη δικαιώματα ανδρών και γυναικών. Ο Σύλλογος μας σε μία λιτή εκδήλωση αλλά περιεκτική ,τίμησε τη γυναίκα-άνθρωπο που  σηκώνει το λάβαρο της ισότητας των  δύο φύλων  , βασική προϋπόθεση για μια  κοινωνία με δικαιοσύνη χωρίς εκμετάλλευση  του  ανθρώπου από άνθρωπο. Η δημοσιογράφος κ. Παρδάλη Κατερίνα ,μέλος του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων στην ομιλία της “Η   Γυναίκα στην κρίση και οι συνέπειες “ μας περιέγραψε  παραστατικά ,σε ποια δεινή κατάσταση βρίσκεται  σήμερα η Γυναίκα , που πλήττεται ιδιαίτερα. Το μέλος του Θεατρικού Ενηλίκων  του Συλλόγου μας κ .Βούλα Σφυρή απήγγειλε με συγκλονιστικό τρόπο το ποίημα του Μιχάλη Γκανά « Τα χέρια». Η  ζωγράφος και μέλος μας κ.Δημώντα Εύα , με  την εικαστική της  παρέμβαση στόλισε τη γιορτή μας , οι πίνακες  της  με  μηνύματα γεμάτα νόημα, απέσπασαν  πολλά μπράβο από τους παρευρισκόμενους και μας έκαναν όλους να προβληματιστούμε. Η   εκδήλωσή  “ντύθηκε” μελωδικά από τη χορωδία του Συλλόγου με το δάσκαλό τους κ. Πιοτόπουλο, τον πιανίστα κ. Μπουρνέλη και την καλλιτέχνη  κ, Δέσποινα  Τσολάκη, που μας χάρισαν ποιοτικό τραγούδι και διασκέδασαν τις φίλες και τους φίλους που μας τίμησαν με την παρουσία τους. Τελειώνοντας ο Σύλλογος Γυναικών εύχεται σήμερα, η  8 Μάρτη να γίνει  αφετηρία νέων αγώνων για τα ανθρώπινα δικαιώματα εργασίας ζωής και προστασίας περιβάλλοντος .





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου